15 Mart 2026
Bebek kendi odasında uyuyacak. Hem gece görüşlü kamera hem de hareket sensörü istiyoruz. Akıllı telefona bağlanan sistemler güvenilir mi?
1 Cevap
30 Nisan
İlk bebeğimde sadece sesli (Philips Avent SCD503) aldım, ucuz ve dayanıklıydı. İkincisinde kameraya geçtim (Motorola MBP36S) ve 'keşke ilk seferde alsaymışım' dedim. Aradaki fark çok büyük. Sesli monitör artıları: pil ömrü uzun (24 saat), parazit az, fiyatı uygun (700-1200 TL). Eksisi: bebek ses çıkarmadığında ne yaptığını bilemiyorsunuz — uyuyor mu, gözleri açık mı, üstünü mü açtı? Sürekli odaya bakmak zorundaydım. Kameralı monitör artıları: gece görüş, oda sıcaklık göstergesi, iki yönlü konuşma (bebeğe ses gönderebiliyorsunuz, bu büyüdükçe çok kıymetli). Wifi olanları telefondan da izleyebiliyorsunuz (eve gidip gelirken anneanneye bıraktığımda kullanışlı). Eksileri: pil daha çabuk bitiyor, fiyat 2500-6000 TL aralığı, wifi olanlar güvenlik açığı yaratabilir (parolayı mutlaka değiştirin). Tavsiyem: kamera alın, ama wifi olmasın (yerel bağlantı olsun). Motorola, VTech, Philips Avent SCD843 fiyat-performans iyi. Hubble veya Nanit gibi premium markalar 8000-15000 TL ama tek bebekte abartı. Önemli not: monitör 0-1 yaşta günde 5 kez baktıracak kadar paranoyaklaştırıyor. 1 yaştan sonra çoğumuz kaldırıyoruz çünkü çocuk seslendiğinde duyuyoruz zaten. Kullanım süresi kısa, çok pahalıya kaçmayın.