15 Mart 2026
3 aylık bebeğim var. Şehir içinde hem taşıma kundağı hem araba kullanmak istiyoruz ama hangisinin ne zaman daha pratik olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Taşıma kundağı için ne yaşa kadar kullanılabilir? Kaç kg e kadar? Sırt sorunları olan biri için uygun mu?
1 Cevap
30 Nisan
İkisini de kullandım, kesin yanıt: ikisinin de yeri var, biri diğerinin yerini tutmuyor. Doğumdan 4 aya kadar taşıma kundağı (Ergobaby Embrace bende vardı) gerçekten can kurtarıcıydı — kolik krizlerinde, market alışverişinde, evde yemek yaparken, hatta uyutmak için sallarken. Bebek tene yakın olunca daha az ağlıyor, ben de iki elim boş kalıyordu. 4 kilonun altında bebek için Ergobaby Embrace, 4 kilodan sonra Omni 360 veya Manduca daha iyi (kalça desteği daha uygun). Bebek arabası ise dışarı uzun gezilerde, parka gitmede, bebek uyurken yatak gibi kullanmada vazgeçilmez. Özellikle sıcak yaz günlerinde 30 derecede kundakla taşımak imkansız, bebek de siz de bunalıyorsunuz. Pratik formülüm: kısa mesafeler ve ev içi → kundak, uzun mesafeler ve uyku → araba. 8 aydan sonra ergonomik kundağı az kullandım çünkü çocuk ağırlaştı, sırtım ağrımaya başladı. Halbuki araba 3 yaşa kadar idare etti. Ergobaby Embrace 1500-1800 TL, Manduca XT 2500-3500 TL. Ucuz ucuz baby björn taklitleri var, almayın — bebek bacakları aşağı sarkık duruyor (M pozisyonu olmadığı için kalça gelişimine zararlı denildi pediatristim tarafından). Boba Wrap (sargı tipi) yenidoğanda çok iyi ama bağlamak öğreniyor, ilk 2 deneme YouTube'la bakacaksınız.