26 Mart 2026
Bir listeye bakınca 30 ürün çıkıyor ama gerçekten kullanılan nedir? Bebek küveti, şampuan, banyo termometresi dışında ne almak zorunlu? Gereksiz harcamaktan kaçınmak istiyorum.
2 Cevap
27 Mart
Gerçekten gerekli olanlar: banyo küveti (Stokke Flexi Bath katlanabilir, çok pratik), termometre (dijital koltuk altı daha güvenilir, su termometresi şatafatlı ama gereksiz), bebek şampuanı/sabunu (Johnson's yeterli), havlu (kapüşonlu bebek havlusu çok kullanışlı). Gereksiz: bebek bornoz (zor giydirirsiniz), su oyuncakları (6 ay beklemeye değer), küçük banyo oturakçıklar.
30 Nisan
İki bebek büyüttüm, banyo malzemelerinde ne aldım ne kullanmadım listemi paylaşayım. Çok kullanılan: silikon bebek küveti (Stokke veya OYOY tarzı, 800-1500 TL) — klasik plastiklere göre kayma az, soğuk değil, depolaması kolay. Banyo termometresi şart, ben Beurer aldım 250 TL, bebeklerin termik regülasyonu zayıf, suyu 36-37 derecede tutmak elle anlaşılmıyor. Banyo ağı/yatağı (Angelcare gibi, 600-800 TL) — yenidoğan döneminde tek başınıza yıkamada vazgeçilmez, iki eliniz boşalıyor. Az kullanılan ama almışım: bebek banyosu kanepesi (büyük, 1500 TL) — 3 ayda işe yaramaz oldu, satıyorum şu an. Banyo oyuncak seti (figürlü 30 parça, 300 TL) — sadece 2-3 tanesi kullanılıyor. Banyo bornozu (kapüşonlu) — havlu kadar kurutmuyor, dekoratif kalıyor. Şampuan-sabun konusu: ilk 6 ay sadece su yeterli (pediatrist tavsiyesi). 6. aydan sonra Mustela Bebe Stelatopia (300-400 TL) ekzemalı bebekler için, normal ciltte Sebamed Baby (180 TL) çok iyi. Cetaphil Baby ucuz alternatif. Johnson's ve Bübchen artık tartışmalı (bazı içerikler nedeniyle), kullanmıyorum. İpucu: havlu yerine müslin bebek havlusu (3'lü set 300 TL) — bambu/pamuk, çok yumuşak, çabuk kuruyor, banyodan sonra bebek üşümüyor. En iyi yatırımım buydu.