24 Mart 2026
Bebeğimiz 2 haftalık. Pampers Sensitive kullanıyoruz ama pişik çıktı. Huggies Extra Care daha mı iyi?
2 Cevap
25 Mart
Yenidoğanda cilt çok hassas, bazı çocuklar Pampers'a karşı hassasiyet gösteriyor. Huggies Extra Care yenidoğan için genellikle daha nazik. Ama en önemli şey sık değiştirmek — ıslaklık ne kadar az kalırsa pişik o kadar az olur.
30 Nisan
Yenidoğan döneminde 4 farklı bez denedim, deneyimimi paylaşayım: Pampers Premium Care 1 numara ilk 2 hafta için harikaydı — ince, yumuşak, kakayı sızdırmadı. Ama pahalı, paket başına 350-400 TL. Molfix Toz Bebek 1 numara fiyat-performans çok iyi ama benim bebekte kızarıklık yaptı, alt değişikliği sıklığı artmasına rağmen çıktı. Prima Aktif Bebek 1 numara orta yol — ne çok kötü ne süper iyi, 250 TL civarı. Asıl bombamı bıraktığım Sleepy yenidoğan oldu (yeni piyasada, 280-300 TL). İnce, koku tutuyor (tek bezde 6 saat dayanır gibi kokuyor!), kakayı tutuyor. Şu an 6 aylık ve hala Sleepy kullanıyoruz. Kıçta kızarıklık olan bebekler için Pampers Sensitive ve Bambo Nature de denedim. Bambo Nature organik, klorsuz; pahalı ama ekzemalı bebeklerde gerçekten fark yaratıyor (1 paket 500 TL). Bütçe varsa öneririm. İpucu: 1 paket alın, 1 günde test edin (kakayı sızdırıyor mu, kıçta kızarıklık var mı, koku yapıyor mu). Topluca büyük marketten 5 paket alma hatasına düşmeyin. Trendyol'da bezler çok ucuz görünüyor ama son kullanma tarihi yakın olabiliyor, mağazadan alın. Bir de bebek doğumdan önce N1, N2 alın stoklamayın — bebek 1 günde N1'e büyüyebilir, biz N0 paketini hediye olarak verdik kuzene.